Soustředění starších juniorů - Maspalomas

04.03.2013 13:33

Hned v únoru na mě čekala "odměna" za výkony v zimní sezóně. A tou odměnou bylo soustředění staršich juniorů na Kanárských ostrovech. Celkem se nás zúčastnilo 11 plavců (5 ze skupiny A + 5 právě díky zimním výkonům), 2 trenéři a jeden masér. Sešli jsme se v pátek 8.2. na Letišti Václava Havla v Praze v nočních hodinách a v půl druhé ráno jsme se vydali na 2 týdny trénování v letních podmínkách.

Let i cesta autobusem na hotel proběhli bez problémů. Jediným takovým zádrhelem bylo to, že na pokoje jsme museli čekat od 8:00 až do odpoledních hodin. Takže po náročné a unavující cestě nám nezbylo nic jiného než se prospat na křeslech ve vstupní hale. Tím pádem jsme se stali atrakcí pro všechny ostatní, již ubytované, návštěvníky hotelu. Po přidělení pokojů jsme měli cca 45minut na rozkoukání se, a pak hurá na bazén. První trénink byl spíš rozplavávací a neobsahoval nijak zvlášť těžké série. Sobotu jsme zakončili výtečnou večeří v hotelové restauraci a úvodní schůzkou, kde jsme byli seznámeni s cílem a programem soustředění.

Program pro zbytek soustředění byl následující:
7:15 - snídaně
8:30 - 11:30 - dopolední trénink
13:00 - oběd
16:00 - 18:30 - odpolední trénink
19:00 - večeře

Soustředění pokračovalo v poklidném tempu. Denně jsme naplavali okolo 13-14km. První výrazné zpestření přišlo v úterý odpoledne, kdy na nás čekal první test, 3000m kraul. Toto první porovnání nedopadlo pro mne zrovna nejlíp. Možná to bylo způsobeno nemocí, která předcházela pobytu na Kanárských ostrovech, anebo jsem prostě neměl zrovna svůj den. Nakonec to byl čas o něco pomalejší než na podzim. Druhý den jsme dostali první volno, které po testu přišlo opravdu vhod. A tak jsme se po ranním tréninku vydaly do místního Palmitos Parku. Tento výlet byl opravdu příjemným zpestřením, především vystoupení delfínů a show papoušků, kde se papoušci projížděli na koloběžce, leželi na lehátku, popíjeli kolu atd.

Do konce prvního týdne jsme ještě stihli odplavat jeden test, tentokrát 8x200 polohový závod, který se mi narozdíl od prvního testu opravdu povedl, když jsem plaval časy zhruba 3-4s za osobním rekordem. V neděli na nás čekalo další volno. Tento den jsme strávili především vyspáváním na pokoji, návštěvou nákupního centra (resp. jedné velké tržnice) a zbytek odpoledne jsme seděli u hotelového bazénu a "chytali barvu".

V druhém týdnu jsme zvládli ještě jeden test 8x100 hlavní způsob a také jsme zvládli ještě jeden volný půlden, který však utekl rychleji než jsme se stačili vzpamatovat, a tak jsme ho celý strávili u hotelového bazénu. Na pláž jsme se za 14 dní podívali jen jednou. Alespoň jsme si to pořádně užili, než kdybychom tam trávili každý druhý den :)). V sobotu v brzkých ranních hodinách nám nezbývalo nic jiného než se rozloučit se skvělou stravou, která byla opravdu na vysoké úrovni, a nakonec taky s krásným letním počasím (20 - 25 stupňů ve stínu). Po příletu do Prahy to byl trošku šok, ale soustředění jsem si opravdu užil a doufám, že taky pořádně natrénoval (151km) do té naší letní sezóny. :))

TOPlist